Deprecated: Constant FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /www/goeiezakenonline_559/public/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/conditionals/third-party/elementor-edit-conditional.php on line 22

Deprecated: Constant FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /www/goeiezakenonline_559/public/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/conditionals/third-party/elementor-edit-conditional.php on line 28
5 voordelen van een Zakelijke Groenfinanciering - Goeie-zaken
Deprecated: strtolower(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /www/goeiezakenonline_559/public/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema-generator.php on line 185
Press "Enter" to skip to content

5 voordelen van een Zakelijke Groenfinanciering

Samen streven we naar een CO2-reductie van 49% in 2030. Juist in een economische zware periode ervaren we hoe belangrijk een duurzame bedrijfsvoering is. Wil jij duurzame maatregelen nemen voor je wagenpark, bedrijfspand of investeren in zonnepanelen of aardwarmteopslag? We geven je 5 redenen om te kiezen voor een Groenfinanciering.

1. Kies voor ‘Green Recovery’

Verduurzaming biedt kansen om je bedrijf toekomstbestendig in te richten en krachtiger uit de crisis te komen. Onderzoek van ING wijst uit dat veel bedrijven de huidige crisis gebruiken om te verduurzamen voor een beter milieu. En ook om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen.

“We zien duidelijk dat het grootbedrijf gedurende corona vaart is gaan maken met verduurzaming, terwijl het mkb juist wat inhield. Dat maakt het des te belangrijker om bij economisch herstel te kiezen voor duurzame investeringen” zegt Vincent Poulissen, Adviseur Zakelijk bij ING Eindhoven – De Kempen

2. Snellere terugverdientijd dan gewone lening

Het verduurzamen van je bedrijf kan direct rendement opleveren. Denk aan besparingen op je energielasten, subsidies en de meerwaarde die een duurzame investering met zich mee brengt. Daarnaast stimuleert de overheid duurzame investeringen. Als je investering een Groenverklaring heeft, geven wij bij een Groenfinanciering korting op de rente. Daarmee zorg je dus voor een nog snellere terugverdientijd op jouw duurzame investering dan met een zakelijke lening. ING Groenbank vraagt de Groenverklaring gratis voor je aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), na ontvangst van de financieringsaanvraag.

3. Extra voordeel met subsidieregelingen

Om investeren in verduurzaming nog meer te stimuleren, kun je naast een Groenfinanciering gewoon gebruik maken van de verschillende subsidieregelingen. Deze subsidies voor energiebesparing en duurzame energieopwekking verlagen je kosten en bieden direct financieel voordeel. Zo wordt het nog aantrekkelijker te kiezen voor verduurzaming van je bedrijf. Krijg snel inzicht in de duurzame subsidiemogelijkheden met de subsidiewijzer van het Klimaatplein (zie klimaatplein.com)

4. Toon je duurzame karakter aan de buitenwereld

Een duurzame bedrijfsvoering heeft een positieve uitwerking op het imago van je bedrijf. Denk aan (toekomstige) medewerkers die graag in een duurzaam pand werken. Of leveranciers en klanten die liever samenwerken met een duurzame partner. Met een Groenfinanciering kies je voor een toekomstbestendig bedrijf. En dat mag iedereen weten!

5. Klein beginnen loont

Want wij weten ook dat het niet altijd gemakkelijk is duurzaamheid te omarmen in je bedrijfsvoering. Begin met kleine stapjes die passen bij jouw onderneming. Onze experts van ING gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden om jouw bedrijf te verduurzamen.

Meer weten over een Zakelijke Groenfinanciering  of een Zakelijke Financiering in het algemeen? Bel of mail (op de foto van links naar rechts):

Vincent Poulissen – 06-46137996 – vincent.poulissen@ing.com

Joris Souryal – 06-30946218 – joris.souryal@ing.com

Jorrit van Dijk – 06-27205725 – jorrit.van.dijk@ing.com

Han Gasseling – 06-21823240 – han.gasseling@ing.com