Deprecated: Constant FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /www/goeiezakenonline_559/public/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/conditionals/third-party/elementor-edit-conditional.php on line 22

Deprecated: Constant FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /www/goeiezakenonline_559/public/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/conditionals/third-party/elementor-edit-conditional.php on line 28
PRACTICE WHAT YOU PREACH? - Goeie-zaken
Deprecated: strtolower(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /www/goeiezakenonline_559/public/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema-generator.php on line 185
Press "Enter" to skip to content

PRACTICE WHAT YOU PREACH?

Het einde van jaar komt met grote stappen dichterbij. Dat betekent dat online de strijd om aandacht weer volledig los zal gaan. In een kort tempo volgen Halloween, Black Friday (Cyber Monday), Sinterklaas en Kerst elkaar op. Hoe ga jij er voor zorgen dat jij in de mailbox de gewenste aandacht krijgt?

In deze periode is jouw verzendreputatie erg belangrijk en zal helpen om een plekje te krijgen in de al zo volle mailbox. Maar niet alleen in de mailbox ga je het merken, op alle online omgevingen wordt de strijd om aandacht gevoerd.

Maar hoe kun jij er voor zorgen dat jij in deze periode jouw plekje weet te behouden? Om te beginnen is het belangrijk om zeker te weten dat je aan de technische spelregels voldoet. In de meeste e-mailmarketing omgevingen heb je de optie om te kijken naar de status van jouw domein. Hier zul je doorgaans termen als SPF en DKIM zien staan; deze dienen goed te staan voordat je de volgende e-mail verstuurd.

Inactieve adressen?

Ook is de aanloop naar deze drukke periode het ideale moment om te beginnen met het activeren van de inactieve adressen in jouw mailinglijst. In de drukke periode is het verstandig om vooral te mailen naar de actieve adressen uit jouw lijst. Actieve ontvangers zijn veel eerder geneigd jouw mail te openen, op links te klikken en daarmee dus jouw verzendreputatie te verbeteren. Het gedrag van de inactieve adressen in jouw lijst beïnvloed hiermee de kans op het kenmerk ‘spam’ voor al jouw ontvangers.

Website niet bereikbaar door automatische update?

Terwijl je bezig bent om online zichtbaar te zijn speelt er van alles op de achtergrond. Steeds vaker worden websites automatisch bijgewerkt. Het zijn meestal de wenselijke beveiligingsupdates die automatisch worden uitgevoerd. Maar wat nu als deze automatische update fout gaat? Kom je daar achter door dagelijks je eigen site te bezoeken? Moet je wachten op een melding van een klant? Hoe goed ben je daar op voorbereid?

Op dit moment herstellen wij dagelijks sites waar dit is gebeurd. Vaak ligt de oorzaak in een niet werkende combinatie van het thema’s en de geïnstalleerde plug-ins of zorgt een beperkte hosting oplossing voor fouten tijdens een veiligheidsupdate. Heb je een goede back-up van jouw site? Signaleer je direct de problemen? Dan is herstellen vaak zo geregeld. Maar ook bij de grootste online spelers duurt het soms lang om een storing op te lossen, zoals we recentelijk bij de Facebook familie hebben kunnen ervaren.

Om het jaar af te sluiten, wil je meten op basis van goede cijfers. Maar hoe ga je deze cijfers van nu vergelijken met vorig jaar? De wereld is online veel in beweging geweest. Door Corona is de online tijdbesteding de afgelopen 18 maanden anders geweest. Er zijn andere producten gekocht, vraag naar diensten is veranderd. Het belangrijkste om in gedachte te houden bij het vergelijken van cijfers, zijn je eigen inspanningen. Vergelijk niet blind met eerdere periodes, maar vergelijk de periodes voor en na jouw inspanningen. Het zijn alleen jouw eigen inspanningen waar je controle op hebt en die de resultaten positief kunnen beïnvloeden.

#onlinezijndoenwijsamen – heb jij online ondersteuning nodig? WebVooruit denkt met jullie mee.

Foto met dank aan pxhere.com .