Press "Enter" to skip to content

Workplace Vitality Hub officieel van start

Deze zomer vond de bestuurlijke kick-off plaats van de Workplace Vitality Hub (WPVH) in de smart office op High Tech Campus 85. In deze nieuwe hub werken de FITT partners (Fontys, Imec, TNO, TU Eindhoven) en Twice samen om mensen op het werk meer te laten bewegen, mentaal gezond te laten zijn en in verbinding te komen met collega’s. Een onderzoeksprogramma wordt opgezet met innovaties om de werkplek zo vitaal mogelijk te maken.

Sinds 2019 werken de FITT partners al samen. Deze samenwerking krijgt per september een fysieke plek: de Workplace Vitality Hub, op de High Tech Campus Eindhoven. In een van de nieuwste en slimste gebouwen van de regio is op de tweede verdieping een testruimte gecreëerd. Deze zomer tekenden de founding fathers, waaronder de HTCE als campusontwikkelaar, en Twice, als organisatie om bedrijven toegang tot de hub te geven, de formele samenwerkingsovereenkomst.

Tijdens de ondertekening lichtten de partners (Fontys, imec, TNO, TU/e, Twice en HTCE) toe wat de waarde van de Workplace Vitality Hub is voor zijn of haar instelling.

Zo benadrukte Joep Houterman, voorzitter College van Bestuur Fontys, de praktijkgerichte en multidisciplinaire aanpak van Fontys Hogescholen bij een maatschappelijk vraagstuk als vitaliteit.

Algemeen directeur Jo De Boeck van Imec Nederland ervaart het ecosyteem en de samenwerking tussen de kennisinstellingen als zeer waardevol. “Ik ben vooral benieuwd naar de feedback van de gebruikers en welke nieuwe vraagstukken dat gaat opleveren.”

Arnoud de Jong, directeur Industrie van TNO ziet de nieuwe hub als ‘spot-on’: “De vraag waar je iedereen over hoort is: hoe gaan we weer terug naar het werk? Je wilt niets liever dan dat je medewerkers optimaal presteren, vitaal en happy zijn. Met onze technologie vanuit Holst Centre willen we hieraan een bijdrage leveren.”

Carmen van Vilsteren, directeur Health TU/e en landelijk boegbeeld Life Sciences & Health, noemde de samenwerking op dit thema in de Workplace Vitality Hub uniek en sprak de wens uit om dit initiatief ook een landelijk vervolg te geven.

Saskia van de Schoot, directeur van Twice, ziet de Workplace Vitality Hub als een kans voor startups om deel te nemen aan een mooi programma. Twice verzorgt de benodigde infrastructuur van de partners in de Hub. “Als tech startup kun je door deelname in een vroeg stadium al meedenken over innovatieve oplossingen op het vlak van vitale werkomgeving. Je hebt de kans om samen te werken met mooie bedrijven!”

Ook High Tech Campus Eindhoven ziet grote voordelen in het ontwikkelen van een fieldlab samen met de huurders op de campus. “Mooi dat we de kennis- en onderwijsinstellingen betrekken bij thema’s als duurzaamheid en vitaliteit. Ik ben erg blij met dit initiatief.”, aldus Freek Smolders, directeur van HTCE.

De opening werd afgesloten met demo’s op het gebied van vitaliteitsinnovatie. Zo kon je kennismaken met de vitality chair van TNO/imec, de ‘Office agents’ en ‘Work walk’ van Fontys/TUe. Ook Spacewell, Zens, Ahrend, Eyrise, Beyond Eyes en Sparckel waren aanwezig om te laten zien met wat en hoe zij straks willen samenwerken in de Hub.