Deprecated: Constant FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /www/goeiezakenonline_559/public/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/conditionals/third-party/elementor-edit-conditional.php on line 22

Deprecated: Constant FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /www/goeiezakenonline_559/public/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/conditionals/third-party/elementor-edit-conditional.php on line 28
Henk van Zelst - Goeie-zaken
Deprecated: strtolower(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /www/goeiezakenonline_559/public/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema-generator.php on line 185
Press "Enter" to skip to content

Henk van Zelst

16 november 1945 – 14 november 2023

”We leven in een mooie wereld, mooier dan we denken” 

Henk van Zelst 

‘’Onze oprichter, leermeester, mooi mens, werkpapa, hij die mij het Van Zelst hart gaf’’. Dit zijn de mooie woorden die onze Van Zelst collega’s in het condoleanceboek schreven voor onze overleden oprichter Henk van Zelst.

Bijna 50 jaar geleden begon Henk met het verkopen van koffie en automaten vanuit zijn zolder in Veldhoven. Hij ging de weg op, terwijl zijn vrouw Francien de administratie en de telefoon regelde.  

Het begon allemaal wat stroef en de auto vol tanken was soms al lastig, maar toen ze de smaak te pakken hadden breidde het bedrijf snel in assortiment en klanten uit.  

Overal stonden dozen, het huis werd al snel te klein. Het eerste bedrijfspand aan de Hallenweg in Eindhoven was een feit. Familieleden kwamen helpen en de eerste medewerkers werden aangetrokken. Zijn Francien stond altijd aan zijn zijde. 

Na een aantal jaren werd de overstap gemaakt naar de Croy en uiteindelijk streek het bedrijf in 1997 neer op de Hurk. Er werd een vestiging in Roosendaal toegevoegd en in 2001 startte Maarten van Zelst Van Zelst Holland in Sassenheim als eenmansbedrijf. In 2005 zijn Henk en Maarten samengegaan in Van Zelst Automaten B.V. Later kwamen hier door overnames Van Zelst Tiel en Assen bij en hiermee was de landelijke dekking een feit. De groei bracht verandering en bood nieuwe kansen, maar de sfeer en waarden zijn nooit veranderd. Een duurzaam en betrokken Brabants familiebedrijf waar iedereen met trots werkt. 

Ook nadat Henk in 2010 het stokje aan Maarten overgaf is hij altijd zeer betrokken gebleven. Bij alle moeilijke momenten van de medewerkers stond hij nog steeds klaar. Bij elk feestje op de zaak was hij aanwezig en ieder gesponsord evenement werd bezocht. Hij wilde geen van de hoogtepunten missen. Werden er in Corona tijd voor de hele buitendienst elektrische auto’s geleverd, dan stond hij samen met Francien aan de overkant van de straat met een glimlach te kijken. Waren we grote projecten aan het uitrollen, dan volgde hij alles met trots en zocht zo vaak contact dat het bijna een live verbinding werd.

Anekdotes zijn er genoeg en regelmatig lachen we op de vrijdagmiddagborrel om de vele grappen die in al die jaren zijn uitgehaald, want geen grap was voor Henk te gek.

Bij Henk stond de deur altijd open, geen vraag was te veel en hij stond je altijd met raad en daad bij.

Henk onze oprichter, zonder hem had ons mooie bedrijf nooit bestaan.

‘’We gaan je missen en we beloven dat we in jouw geest zullen doorbouwen.’’  Namens alle Van Zelst collega’s.