Deprecated: Constant FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /www/goeiezakenonline_559/public/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/conditionals/third-party/elementor-edit-conditional.php on line 22

Deprecated: Constant FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /www/goeiezakenonline_559/public/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/conditionals/third-party/elementor-edit-conditional.php on line 28
Duurzaam toegang tot de hele wereld - Goeie-zaken
Deprecated: strtolower(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /www/goeiezakenonline_559/public/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema-generator.php on line 185
Press "Enter" to skip to content

Duurzaam toegang tot de hele wereld

Brainport Eindhoven is, naast de haven van Rotterdam en Schiphol door het kabinet erkend als een van de drie Nederlandse Mainports. De regio trekt veel bedrijven die hetzelfde doel voor ogen hebben: De ontwikkeling van nieuwe technologieën en toepassingen waarmee belangrijke maatschappelijke vraagstukken op het gebied van zorg, duurzaamheid en techniek worden aangepakt. De regio staat dan ook niet voor niets bekend als de slimste vierkante kilometer van Nederland.

NorthC draagt ook haar steentje bij aan de digitale en duurzame ontwikkelingen in het gebied met haar datacenter dat is gebouwd volgens de Tier 4 norm midden op de High Tech Campus (HTC). “Dit datacenter is als een van de eerste ter wereld gebouwd volgens de cradle-to-cradle-principe’, vertelt Jarno Bloem, COO van NorthC. “Deze vorm van bouwen richt zich op het vergroten van positieve impact in plaats van het verkleinen van de negatieve impact. In het geval van het datacenter van NorthC betekent het dat het zoveel mogelijk gebouwd is met recyclebare materialen.”

Duurzaam gebouwd van bouwgrond tot afwerking

Dat gebruikmaken van recyclebare materialen begint al bij het bouwterrein. Zo bestaat de grond volledig uit hergebruikt granulaat, zand en modder. Ook zand dat bij eerdere bouwwerkzaamheden op het HTC-terrein werd afgegraven, werd tijdens de bouw van het datacenter gebruikt. Het granulaat en zand wat er overbleef is opgeslagen voor hergebruik op het HTC-terrein.

 In het gebouw zelf zijn de materialen vooral herbruikbaar. Van de betonbalken van de fundering tot de vloerafwerking en de tapijten. Alles is voorzien van een C2C-certificaat.

Warmteuitwisseling met HTC

De manier waarop het datacenter is gebouwd  is niet het enige waarmee het Eindhovense datacenter opvalt. Ook op het gebied van duurzaamheid is de locatie op de High Tech Campus een voorloper. “We wisselen onze warme lucht uit het datacenter uit met de HTC”, vervolgt Bloem. Zij leveren ons vervolgens weer koude lucht. Op deze manier kunnen zij duurzaam hun panden verwarmen en verbruiken wij veel minder energie om onze apparatuur en die van onze klanten te koelen.”

Connectiviteit ontsluiten met lokale partners

Het datacenter van NorthC in Eindhoven is dus met duurzaamheid in gedachten gebouwd. Dat is belangrijk, maar het datacenter vormt natuurlijk vooral de digitale toegangspoort tot de rest van Nederland, Europa en de wereld. “Deze connectiviteit leveren we onder andere via internationale partners, maar als grootste regionale datacenterprovider gaan we juist ook graag de samenwerking aan met lokale en regionale spelers’, benadrukt Bloem. “Zo werken we in Eindhoven nauw samen met Breedband Regio Eindhoven (BRE). Hierdoor kunnen we totaaloplossingen aanbieden aan klanten uit de regio Eindhoven met partijen die ze kennen en vertrouwen. Mocht een oplossing niet direct aanwezig zijn in ons datacenter in Eindhoven, dan kunnen onze klanten gebruikmaken van onze Region Connect Ring. Met deze oplossing hebben we al onze datacenters onderling verbonden tot één groot virtueel datacenter. Toegang tot belangrijke internetknooppunten als AMS-IX en NL-IX tot aan verschillende clouddiensten is hiermee dus ook vanuit Eindhoven eenvoudig te regelen.”