Deprecated: Constant FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /www/goeiezakenonline_559/public/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/conditionals/third-party/elementor-edit-conditional.php on line 22

Deprecated: Constant FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /www/goeiezakenonline_559/public/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/conditionals/third-party/elementor-edit-conditional.php on line 28
Altijd in beweging om mensen te bewegen - Goeie-zaken
Deprecated: strtolower(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /www/goeiezakenonline_559/public/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema-generator.php on line 185
Press "Enter" to skip to content

Altijd in beweging om mensen te bewegen

Of ze wel genoeg te vertellen heeft om een coververhaal te kunnen vullen? De vraag van Mirjam Mulder (Sens Beweegt je en Sens in Bedrijf) stellen, is hem beantwoorden. Na een geanimeerd gesprek van ruim anderhalf uur hebben we een mooi beeld van deze doortastende ondernemer. Doortastend, maar wel iemand met oog voor de menselijke maat. ‘’Of het nu om de mensen in mijn bedrijf gaat. De mensen waarvoor we ons dagelijks met het team inzetten om ze gezond te krijgen en te houden. Mijn familie en vrienden. Ik wil er voor ze zijn. Dat is mijn intrinsieke motivatie om er elke dag weer het beste van te maken.’’

Natuurlijk, ook Mirjam loopt wel eens tegen haar grenzen aan. Zo vertelt ze dat ze intensief mantelzorg verleent aan haar vader. Iets wat haar soms zwaar valt. Iets wat iedereen die deze zorg verleent, zal herkennen. ‘’Maar wat tegelijkertijd ook zoveel energie geeft, omdat ook veel voldoening geeft’’. Of het feit dat ze de groeiambitie van haar bedrijf bij moest stellen ten gevolge van de corona-epidemie. ‘’De hele wereld lag stil dus wij ook. Frustrerend maar tegelijkertijd ook louterend. Je weet weer dat niet alles vanzelfsprekend is. Do not take things for granted.”

Kortom, eigenlijk was er de afgelopen periode genoeg om ontevreden over te zijn, maar niet voor Mirjam. “Als jet het zo opschrijft, slaat de balans wel heel negatief uit. Maar gelukkig zit is zo niet in elkaar. Bij mij is het glas eerder halfvol dan halfleeg. Ik waardeer nog meer wat ik heb bereikt. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik tevreden mag zijn met wat ik nu heb, maar tegelijkertijd besef ik dat ik nog zeker niet klaar ben. Zowel zakelijk als privé wil ik er echter uit halen wat er in zit. Ik heb in de coronatijd ook mijn zegeningen geteld. We hebben de tijd die ontstond bijvoorbeeld gebruikt om een prachtig (digitaal) slaapplatform op te zetten waar slaapdeskundigen hun kennis en kunde delen met mensen die slaapproblemen hebben. Ze kunnen er ook een gratis slaaptest met slaaprapport ontvangen. Een mooie innovatie in de zorg en een goed voorbeeld van hoe ik als ondernemer altijd weer kansen zie. Wat dat betreft brandt het heilige vuur nog altijd. Ik ben ook nu weer volop toekomstplannen aan het maken. Waar wil ik over een aantal jaren staan met Sens beweegt je en vooral waar wil ik met Sens in bedrijf naar toe? En hoe combineer ik dat met mijn privéleven? Nu de kinderen uit huis zijn, zou ik, samen met mijn partner, mijn vrijwilligerswerk wel weer een boost willen geven, bijvoorbeeld door mensen in de buurt meer aan het bewegen te krijgen, maar ik zou ook een project in het buitenland willen doen, bijvoorbeeld voor kansarme kinderen weer een toekomst te geven. Ik houd er ook van om andere culturen te leren kennen of dat nu in het buitenland of gewoon in Nederland is. Mensen inspireren me.”

“Ik heb stippen aan de horizon gezet en daar werk ik gericht naar toe. Zeker nu de corona meer en meer achter ons komt te liggen, wil ik stappen vooruit zetten.” Maar dat kan, geheel volgens de filosofie van Sens, alleen als je zelf in balans bent. Alleen als je gezond bent en goed in je vel zit, kun je het beste uit jezelf en je omgeving halen. Bij een dergelijke leefstijl hoort genoeg bewegen en gezond eten, maar ook op tijd ontspannen en goed kunnen slapen. Mirjam: “Dat is het bewustzijn dat ik, samen met mijn collega’s, elke dag probeer te creëren bij onze klanten. En helpen mensen daar ook in de praktijk bij. Veel mensen weten namelijk wel wat gezond is; voor zichzelf en voor de ander. We wensen het elkaar ook met veel plezier toe. Maar wat doen ze er daadwerkelijk aan? Blijft het bij woorden of zetten we het ook om in daden. Wij begeleiden mensen zodat ze, zowel privé als op hun werk, gezonde keuzes kunnen maken waarbij we als belangrijkste doel hebben om klachten te voorkomen in plaats van ze te moeten behandelen. Care is nog altijd beter dan cure. Dat is de filosofie van Sens en daarmee zijn we onderscheidend.”

“Want ik ben 20 jaar geleden begonnen met ‘Sens Beweegt Je’ omdat ik graag mensen wil helpen, maar ik ben ook ondernemend en vind het leuk om in het bedrijfsleven werkzaam te zijn en te

sparren met ondernemers. Ik heb uiteindelijk het beste van twee werelden gecombineerd in Sens in Bedrijf. Met een integrale aanpak voor mentale en fysieke vitaliteit ga ik op zoek naar wat personen, teams en organisaties nodig hebben om optimaal te functioneren en te ontwikkelen. Want vergis je niet, verzuim kost het bedrijfsleven jaarlijks 11 miljard euro. Tel daar de verborgen kosten bij op omdat mensen niet optimaal functioneren en je snapt dat we, hoe zeggen ze dat ook weer zo mooi, ‘in een behoefte voorzien’.”

Met die laatste opmerking komt de bedrijfskundige in Mirjam naar boven. De richting waar ze op is afgestudeerd en wat ze uiteindelijk heeft gecombineerd met het vak van houding- en bewegingstherapeute en waarmee haar passie voor gezond werken is verklaard. “Dat is hetgeen waar ik blij van wordt en waar ik mijn ei in kwijt kan. Het is wie ik ben. Of het nu zakelijk of privé is, ik vind het geweldig om mensen te helpen om zich goed, gezond, vitaal en dus gelukkig te voelen. En daar word ik dan weer gelukkig van. Ja, ik ben een tevreden ondernemer en, mede daardoor een tevreden mens. En natuurlijk heb ik nog genoeg te wensen, maar ik ben ook nog niet klaar. Ik blijf in beweging om mensen te bewegen.”